Strona glówna  •  FAQ  •  Szukaj   •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Rejestracja  •   Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: bunia
Sob 01 Mar, 2008 10:45
czy chciałbyś mieć mundurki?
Autor Wiadomość
sokół 

Wysłany: Nie 11 Lut, 2007 15:56   

mundurek? ... never. w sumie to już mnie to nie dotyczy ale denerwuje mnie fakt, że nasz kochany minister wogóle nie myśli. Robi to pod publike ( moherowe babcie, którym miło będzie patrzeć jak młodzież w nich chodzi). Kwestia mody w szkole hm.. jest to drażniące ale napewno mniej niż noszenie tego czegoś. Juz nie wspomnę o tym, że niby rodzice mieliby zaoszczędzić... Przecież i tak trzeba wrócić do domu i się przebrać. No i oczywiście można czasem dostać lanie, że jest sie z danej szkoły.Cofamy sie... niedługo znów będziemy na karteczki jedzenie mieli.

KROPLA*** 
Szacunek Prawdziwym

Imię: Joceline
Pomogła: 8 razy
Wysłany: Nie 11 Lut, 2007 17:19   

sokół napisał/a:
mundurek? ... never

szczerze...gówno mnie obchodzi zdanie gimnazjalistów...powinni to wprowadzić...Jak widze gówniarę 15-nastke idącą do szkoły , wymalowaną aż się świeci i ubrana jak szmata na pełnym etacie, to sie pięść zaciska,,,,po drugie...dzisiaj jest na porządku dziennym, ze małolaty zazdroszczą sobie ubrań, czy poniżają za to jak się wygląda.. (juz za czasów mojego pobuty w podstawówce tak było) a mundurki byłyby dla wszystkich jednakowe... Giertych to jebnięty palant, ale z mundurkami go popieram...
Wspomnienia przejzyste, przyszłość mętna

Zycie rozchalpało się jak woda
Gdzie to dobro ze szczerego złota?
A ponoć wiara czyni cuda
Czy się uda? Do jutra droga długa...
Ostatnio zmieniony przez KROPLA*** Nie 11 Lut, 2007 17:23, w całości zmieniany 1 raz  

mK44a 
P.K.U B.S.N.T

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Nie 11 Lut, 2007 19:58   

moja wychowaczyni by mnie po nogach calowala jakby widziala mnie w mundurku a nie w bluzie i szerokich gaciach heheh :D tak szczerze to mi to lotto zawsze by sie cos wymyslilo by sie wyróznic :) ale szkol ponadgimnazjalych chyba to nie dotyczy :P

jest w życiu coś trwalszego niz dziwki i forsa
na przykład spróbuj usiąść z banknotem i spalić lolka
sobie wyobraĹş Ty i banknot ujarani
a wokół TY i banknot no i 4 ściany

sokół 

Wysłany: Nie 11 Lut, 2007 22:37   

KROPLA*** napisał/a:
sokół napisał/a:
mundurek? ... never

szczerze...gówno mnie obchodzi zdanie gimnazjalistów...powinni to wprowadzić...Jak widze gówniarę 15-nastke idącą do szkoły , wymalowaną aż się świeci i ubrana jak szmata na pełnym etacie, to sie pięść zaciska,,,,po drugie...dzisiaj jest na porządku dziennym, ze małolaty zazdroszczą sobie ubrań, czy poniżają za to jak się wygląda.. (juz za czasów mojego pobuty w podstawówce tak było) a mundurki byłyby dla wszystkich jednakowe... Giertych to jebnięty palant, ale z mundurkami go popieram...

wiesz, rozumiem z tymi pannami ale to ich problem że na k*** wychodzą, wystarczy nei patrzec, co do zdania gimnazjalistów. to moze o tym czy aborcja powinna być legalna powinni decydowac tylko mężczyźni? każde ma swoje zdanie. ja sie nie spotkałam z tzw. zazdroscią jeśli chodzi o ciuchy itd. jesli jakas osoba tak sie zachowuje to jest uznawana za delikatnie to określając rozpieszczonego bachora i debila ;]. Mundurki byłyby takie same, świetnie ale wiesz dalej widać jak ktoś jest z biedniejszej/bardziej bogatej rodziny i nic tego nie zmieni, dalej bedzie to innym "zawadzac" a mundurki zwiększa tylko bunt i pojawi sie nagła fala słabszych ocen z zachowania.Ale cóż dorośli sobie mogą rządzić bo ich to nei dotyczy prawda? ..

KROPLA*** 
Szacunek Prawdziwym

Wysłany: Nie 11 Lut, 2007 22:52   

sokół napisał/a:
ja sie nie spotkałam z tzw. zazdroscią jeśli chodzi o ciuchy itd.
nie chodzi tylko o zazdrość...i ci powiem, ze miałaś szczęście, którego ja nie miałam...zawsze byłam poniżana za szerokie ciuchy.... A panny z bogatych domów, których tatusiowie płacili nie tylko za piekne sukieneczki ale i za oceny traktowały inne dziewczyny z pogardą...Ja zawsze na to lałam..ale są osoby, które mają mniej sił by to znosic... Więc nie myśl tylko o sobie a tych, którzy w takich kwestiach sie nie wypowiadają, bo zwyczajnie sie wstydzą....bo są za..

A ponoć wiara czyni cuda

sokół 

Wysłany: Nie 11 Lut, 2007 23:33   

przyznam Ci rację, tylko nie bierz mnie za taką egoistke odrazu napisałam że ja sie z tym nie spotkałam bo większość osob które chodziły do szkoły naście lat temu się wypowiadają że to jest wszędzie i w ogóle, a tak naprawdę mają zerowe pojęcie. Wiem, że sa osoby które to spotyka i je to boli bo nie stać ich na postawę taką by to zwyczajnie olac, ale wątpie żeby takie dokuczające pokurcze przestały to robić nawet jesli te mundurki będą.Sama mam w klasie taką własnie panne i każdy ja olewa a jak ktoś sie tym przejmuje to mu sie zwyczajnie pomaga, z resztą świat nei jest idealny nei da sie wszystkich ochronić a wprowadzenie mundurków nie wiele by w tek kwestii pomogło.

KROPLA*** 
Szacunek Prawdziwym

Wysłany: Pon 12 Lut, 2007 08:36   

sokół napisał/a:
większość osob które chodziły do szkoły naście lat temu się wypowiadają że to jest wszędzie i w ogóle, a tak naprawdę mają zerowe pojęcie.

nie wypowiadam sie tematach, na które nie mam nic do powiedzenia, bo nie mam na niego żadnego pojęcia...

pozdrawiam

A ponoć wiara czyni cuda

sokół 

Wysłany: Pon 12 Lut, 2007 14:01   

ale Ty nie jesteś w wieku emerytalnym, badz do niego zblizonym, o takie osoby mi chodziło, nie bierz tego tak do siebie odrazu ;]

nig 
WszystkoCoNajlepsze

Imię: Gosia
Wysłany: Wto 13 Lut, 2007 16:43   

fakt jak widze niektore lale to czasami az zal patrzec jak sie ubieraja :| z jednej strony tolerancja, z drugiej nie powino sie tak chodzic do szkoly, z trzeciejj... blabla
wybieg mody wybiegiem, ale ja np mam swoj styl i dobrze sie czuje gdy zakladam to na co mam ochote. Jak bede musiala zakladac jakies nie wiadomo co to lipaaaaaa
Aczkolwiek uwazam ze ladny mundurek nie jest brzydki^^ hehe ale Romek powiedzial, ze chce aby mundurki byly piekne i kolorowe :D hehe
ale dziwnie codziennie w tym samym :| nie bedzie juz tak, ze dzisiaj golf, jutro bluza z kapturem... mniej czasu na zastanowianie sie co na siebie wlozyc :P
Ale wciąż dążyć do doskonałości"

Qba 

Imię: Kubuś
Wysłany: Nie 18 Lut, 2007 22:50   

no jak narazie cos ucichlo z tymi uniformami heh ale hmmm juz bym wolal sam sobie jakis garniaczek ladny sprawic a nie miec z gory narzucony taki styl... owszem lubie moje bluzy, spodnie itp i bym sie z nimi nie rozstal ale mam nadzieje ze romanowi przejdzie i moja szkola jak narazie bedzie normalna bo szkola mojego kumpla wyszla na przeciw temu przepisowi i juz u nich sa obowiazkowe:
-biale polo, pullover
-granatowe spodnie, spodniczki
-biale skarpety
a na klacie wielka tarcza z naswa szdkoly o wymiarach 10cmx10cm

wuwuo 

Imię: znajduje się w dowodzie
Wysłany: Nie 18 Lut, 2007 22:56   

chce nie chce będe w klasie maturalnej w takim mundurku po szkole maszerwował ;]

jeśli będą to mundurki jak w Tokyo Drift to czemu nie :)

Idź swoją drogą, nie daj satysfakcji wrogom...

Bieliq 

Imię: czterdzieści i cztery
Wysłany: Nie 18 Lut, 2007 23:15   

Ni ma h*ja we wsi!! W mojej szkole to nie przejdzie, wiem bo ostatnio jak wprowadzili przepis że uczniowie mają nosić dzienniki na lekcje ( aby nauczycieli odciążyć) to się kilka poszło kochać (dzienników), więc nie przejdzie

sobi90 
MODerator
hiphaope.net

Imię: Cezary Cezary HipHop
Wysłany: Pon 19 Lut, 2007 06:53   

jestem prezciwnym tym skafandrom! Szkoła wygladała by ponuro. Jeżeli brzydko mówiąc ujeb*ie mi się mundurek to w jeden dzień bede musiał go wyprac i wysłuszyc ;/
porazka moim zdaniem to ubranie szkolne!

Romek powinien polec nie za mundurki ale przedewszystkim ze wprowadził mi obowiazkowa mature z matematyki ;/

sokół 

Wysłany: Wto 20 Lut, 2007 19:44   

no i giertyś poleci, zrobił sie niewygodny dla tych wszystkich echem.. osób o małym światopoglądzie ;]

Barman 71 

Imię: Huan
Wysłany: Wto 20 Lut, 2007 20:02   

ja to bym nawet chcial:) przynajmiej starzy by mi nie mogli powiedziec ze sie zla do szkoly ubieram:)

Odpowiedz do tematu

Opcje 
Zezwolenia Opcje