Jakie jest wasze zdanie na temat tej instytucji? i temat tego co się tam dzieje? wiem, że wielu z was jeszcze chodzi go gimnazjum...
moim zdaniem cała ta sytuacja jest chora.
Po pierwsze, taka instytucja jak gimnazjum nie powinna była powstawać bo generalnie nie ma prawa bytu. Wszyscy wiedzą co się tam dzieje...
po drugie plany o podziale na niekoedukacyjne szkoły to największa porażka... Przecież przebywanie wśród tej samej płci jest niezdrowe, zresztą w ten sposób nic się nie załatwi....
Po trzecie, izolowanie niegrzecznych uczniów jest jeszcze gorsze... Przecież oni staną się wyrostkami, i nie będą potrafili żyć w społeczeństwie...
_________________ Nie ĹźyÄ, nie myĹleÄ .. nie byÄ - nie istnieÄ ! Na chwilÄ siÄ zgubiÄ
Dla mnie też jest to bez sensu, wcześniej był podział na szkołe podstawową a potem szkoła średnia i wszystko było ok nie wiem komu to przeszkadzało. Tak jak mówisz Buniu wszyscy wiemy co się tam dzieje obecnie i to jest straszne :/ dobrze że ta "genialna" reforma mnie ominęła
_________________ "no cóş umrzemy mĹodo" (Mroku)
"KaĹźdy ma jakiegoĹ wroga mĂłj to alko-alterego" (LikeIke1)
"5 dla tych ktĂłrzy serce flow karmiÄ ,
i nie ĹlÄ ch*j w dupe policjantom na gĹos" (LikeIke1)
Ja mam mieszane uczucia co do gimnazjum ale napewno jestem przeciw oddzielaniu panienek od typow i tak jak to Bunia ladnie ujela "niegrzecznych" uczniow od tych grzecznych,wogule w jaki sposub taki podzial malby wygladac.Te wszystkie pomysly Giertycha sa poronione zaczynajac od wprowadzania glupawych przedmiotow do podstawowek a konczac na zmianach zwiazanych z matura.Oto moje podsumowanie
ja sie zastanawiam do jakiej szkoły chodoł pan Giertych bo jego zarządzenia osiagna odwrotny skutek... ;/
_________________ GdzieĹ daleko od bĹyskĂłw fleszy Bit w uszach duszÄ leczy
jest w Ĺźyciu coĹ trwalszego niz dziwki i forsa
na przykĹad sprĂłbuj usiÄ ĹÄ z banknotem i spaliÄ lolka
sobie wyobraĹş Ty i banknot ujarani
a wokóŠTY i banknot no i 4 Ĺciany
Patrząc co się dzieje w gimnazjach dochodzę do wniosku, że jestem szczęśliwcem i nie chodziłem do gimnazjum gdzie dzieciaki mają nasrane pod garami. Sądzę jednak, że nie zlikwidują gimnazjów ponieważ za dużo kasy poszło na tą reformę
Pan Giertych jest chory widocznie bardzo chce się zapisać w historii, nawiąże jeszcze do Matury nowej , Roman argumentował wprowadzenie nowej matury niższymi wydatkami , ale kogo to obchodzi ? Gdy przeszłość jest wątpliwa, niewiadomo co wybrać poziom podstawowy czy niebezpieczny rozszerzony.
Nie wiem po co to i tak sie nic nie zmieni a tylko wyda pieniadze na reorganizację , ehh <dobani>
_________________ That's just the way it is. Things'll never be the same. That's just the way it is... http://black-side.go.pl - newsy, biografie ze Ĺwiata rapu, zapraszam
ImiÄ: Joceline Pomogła: 8 razy Wiek: 22 Dołączyła: 19 Mar 2006 Posty: 1972 Skąd: o75 b-c
Wysłany: Czw 02 Lis, 2006 19:57
Mój rocznik, czyli 86 był pierwszym, którego obięła reforma i trafilismy do gimnazjum. Już wtedy wiedzielismy, że to był zły pomysł..Mieszane środowiska nie uczyły tolerancji, a agresji. Ale jedno jest pewne-nie było takich sytuacji jak teraz. Im młodsze roczniki to gorsze..
_________________ CzĹowiek uczy siÄ na bĹÄdach
Ale czemu ciÄ gle musi je popeĹniaÄ
Gdy ten sam rezultat, ta sama pointa?
Wspomnienia przejzyste, przyszĹoĹÄ mÄtna
Zycie rozchalpaĹo siÄ jak woda
Gdzie to dobro ze szczerego zĹota?
A ponoÄ wiara czyni cuda
Czy siÄ uda? Do jutra droga dĹuga...
KROPLA***, dokładniem, bom ja z tego samego rocznika...
pamietam pana ministra Handke... porażka...
jednak przyznaję rację... u nas nie było czegoś takiego jak dziś...
_________________ Nie ĹźyÄ, nie myĹleÄ .. nie byÄ - nie istnieÄ ! Na chwilÄ siÄ zgubiÄ
gimnazjum to najwieksza pomylka jak kiedykolwiek mogzna bylo popelnic .... ja niestety przez to przeszlam i rezultatem tego bylo opuszczenie sie w nauce czego bardzo zaluje ..... czasami milo wspominam te wyglupy ale wstyd mi o nich komukolwiek mowic ... najbarzdiej debilne jest to ze mlodziez wlasnie w wieku 14-17 lat dojrzewa ( kazdy na swoj sposob) a oni gromadza te indywidualnosci w jednej szkole .. i powstaje przemoc , wymuszenia, i rozne ekscesy <dobani>
juzef
ImiÄ: juzef Pomógł: 4 razy Wiek: 70 Dołączył: 04 Wrz 2006 Posty: 283 Skąd: z Juzefowic
Wysłany: Nie 05 Lis, 2006 13:54
Tynka88 napisał/a:
i rozne ekscesy
masz na myśli sekscesy?
bo z tego co się ostatnio słyszy to jest to w gimnazjum na porządku dziennym
z resztą już jakiś rok temu oglądałem program o gimnazjum
w którym typek "zmusił kolegę do stosunku oralnego w ramach spłaty długu"
dokladnie to mialam na mysli .... najlepsze jest to ze takie "inteligentne" osoby zazwyczaj sa z bogatych rodzin .. hmm ?? czyzby wynosili to z domu rodzinnego ?? <lol>
Miałem już przyjemność uczyć młodzież gimnazjalną matmy i informatyki. W tych gimnazjach gdzie byłem, było wporządku:) ale akurat to były jedne z lepszych w moim mieście.
Ogólnie uważam że gimnazja to był idiotyczny pomysł. Ale nikt nie przewidział jakie będą tego skutki. Dlatego jak słucham pana romana to mi się słabo robi, gada od rzeczy i nawet nie myśli o konsekwencjach jakie mogą wypłynąć z pojdjętych przez niego decyzji.
Ciężko też będzie likwidować gimnazja, bo tyle kasy państwo wtopiło, że na pewno takiej decyzji nie podejmą. Po prostu nie stać Nas na taką reformę.
Ja chodziłem jeszcze do podstawówki gdzie było 8 klas i było zajebiście. Wiadomo, akcje były czasem niezłe, ale przynajmniej wszyscy się już znali od podstawówki i nie było takich akcji jakie teraz się zdarzają. Po skończeniu podstawówki młodzi myślą, że są już dorośli i im wszystko wolno.
Buzują im tylko hormony i chcą zaimponować równieśnikom różnymi rzeczami (alkohol, trawa, seks, dominacja, agresja, nie tolerancja)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum