Ogolnoksztalcacych, wybor jest prosty jesli chcesz pozniej isc na studia to wybierasz liceum zas jesli masz to w dupie i chcesz miec od razu zawod i to bez matury lec do technikum.
Po technikum rownie dobrze tez moze isc na studia, nic nie stoi na przeszkodzie. Gowno prawda, ze LO przygotowuje lepiej. Prawde mowiac zadna szkola nie przygotowuje do pojscia na studia tylko do matury. A to, ze sie ma mature nie znaczy, ze kazdy pojdzie na studia.
Bylam rok w LO i nie zgodze sie z tymi, ktorzy mowia, ze w technikum jest latwiej.
Jesli ma zamiar isc na studia techniczne to moze i lepeij LO nie przygotuje ale jesli chcialby isc po technikum pojsc np na Psychologie badz Prawo to nie sciemniaj mu ze liceum nie przygotuje go lepiej bo napewno zrobi to lepiej. Sprawa druga zadna powazna szkola wyzsza jak Uniwersytet z Prawem czy cos w tym stylu nie bierze pod uwage absolwentow szkol technicznych a jak juz bez matury to mozna sie pozegnac
_________________ PDG Kartel - Prawdziwosc Dla Gry!
Ostatnio zmieniony przez shellu Sro 07 Mar, 2007 22:27, w całości zmieniany 1 raz
NoBoDy_KnOwS, właśnie że zależy, jak pójdziesz do technikum na wyskim poziomie, np do takiego co ja chodze to jest cieżej, ale są "gorsze szkoły" i tam sie ma więcej czasu i nie jest tak trudno jak Ci sie wydaje a poza tym ja sie nad tym wyborem dobrze zastanowiłem, potem ide na studia techniczne i będzie mi na nich łatwiej niż tym z LO
_________________ "Ciesz siÄ z tego Co masz, lub prznajmniej Ĺmiej
Gdy wiatr wieje w twarz, czÄsto na drodze Twej"
"Wszystko ma swoje priorytety"
no własnie... w LO jest z zasady wyższy poziom nauki niż w technikach, więc jest cieżko.
ale to proste. jak chcesz iśc potem na studia to idź do LO... jak nie to do technikum...
no chyba, że na studia techniczne, to technikum, bo studia humanistyczne po technikum nie są dobrym rozwiązaniem
_________________ Nie ĹźyÄ, nie myĹleÄ .. nie byÄ - nie istnieÄ ! Na chwilÄ siÄ zgubiÄ
bunia, no własnie o to mi chodzi ale wyjątek potwierdza regółem że nie zawsze tak jest, są technika na wyższym poziomi niż LO a tak apropo to najniżej jest zawodówka a potem LP
_________________ "Ciesz siÄ z tego Co masz, lub prznajmniej Ĺmiej
Gdy wiatr wieje w twarz, czÄsto na drodze Twej"
"Wszystko ma swoje priorytety"
ja mialem isc do liceum ale mamuska mnie przepisala jak bylem na wakacjach do technikum czego nie zaluje :D mialem zajebista klase 37 chlopa na poczatku byly 2 dziewczyny :D ale nie wiem czemu zrezygnowaly <mysli>
wiadomo wklasie byly i barany ale bylismy my zgrani niema co :D a jesli chodzi o szkole to policeum niemasz nic a po technikum technika danego zawodu ja sie musze pochwalic ze mam :D nie wiem jak to zrobilem ale mam :D 3 osoby w klasie zdaky..... ale tak szczerze to i tak mi on nie jest potrzebny bo nie robie w swooim zawodzie aani dalej sie nie ucze w tym kierunku.... wiec twoj wybor musisz dobrze wszystko zaplanowac:)a jesli chodzi o poziom :D to nie komentuje bardzo prosto ino ja mialem prejebane przedmioty konstrukcje itp :D ale jakos zdawalem
_________________ NO niby kazdy zczyms przesadza alko czy narko
ja mam styl wolny bog mi dal to
Ostatnio zmieniony przez majster Czw 08 Mar, 2007 10:30, w całości zmieniany 1 raz
Po LO gow** za przeproszeniem sie ma. Napisana matura, jak dobrze pojdzie. W technikum dodatkowe przedmioty, matura i egzamin zawodowy. Po co sie scieracie, LO od technikum rozni sie tylko dodatkowymi przedmiotami i wydluzonym czasem nauki. Nie zdasz egzaminu zawodowego to tak jakbys skonczyl Lo
Poza tym co to za brednie, ze jak sie nie idzie na studia to powinno sie isc do technikum? Po technikum rownie dobrze na studia mozna isc...
dokładnie po LO nie ma sie nic, a po technikum to masz juz srednie + zawod, ja rowniez stoje przed dylematem ale u mnie wybor łatwiejszy, w moim miescie LO to poprostu sam syf, dlatego wybrałam Technikum o kierunku Technik Hotelarstwa Morskiego, Oczywiscie w szkole morskiej. :lapa:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum