Jak myslicie gdzie lepiej isc do Liceum czy technikum? Jakie sa ich zalety i wady według was?
_________________ "...Chuja warci wszyscy w Polsce, co faĹszywy rap robiÄ
Dzieciakom mÄ cÄ tylko w gĹowach a pieniÄ dze to ich logo..."
"...Nie myĹlisz wcale, ale wciÄ Ĺź dalej kĹamiesz wytrwale
Ku chwale hajsu wiÄcej szajsu maĹolatom sprzedajesz pedale.."
ImiÄ: Joceline Pomogła: 8 razy Wiek: 22 Dołączyła: 19 Mar 2006 Posty: 1972 Skąd: o75 b-c
Wysłany: Pon 05 Mar, 2007 21:18
domyslam sie ze stoisz przed wyborem LO i technikum... Powiem ci tak... Jak skonczylam gimnazjum mialam w planach pojsc do technikum (nie chcialam zdawac matury, tylko potem zrobic studium uzupelniające zawód wyuczony w technikum) hotelarskiego... złozylam papiery i wszystko bylo ok... dopoki doputy dwa tygodnie przed koncem wakacji nie zadzwonili ze nie otwierają klasy... Więc wzięłam dokumenty i złożyłam je go LO o profilu menedżerskim... Rozszerzony angielski, majza i fizyka... No i rzecz jasna mus zdawania matury... Było to dla mnie tragedią.. Nienawidziłam szkoły średniej... juz sam budynek powodował u mnie mdłości... No ale...dzieki temu poszłam na studia (bo co robic po liceum) a tego nie zaluje... bo kto wie jakby sie po tym technikum ułożyło dalej... A tak chcąc czy nie jakies wykształecenie bede miała... Moim zdaniem wszystko zalezy jakie masz plany na przyszłość... I jakie to jest technikum... Bo moze jest to wyjscie dobre, w chwili gdy planujesz isc potem na studia o kierunku, w którym zdobyles technika w średniej szkole... Trudno doradzać.. Ja wiem, ze było minęło..i tylko z tego sie cieszę
_________________ CzĹowiek uczy siÄ na bĹÄdach
Ale czemu ciÄ gle musi je popeĹniaÄ
Gdy ten sam rezultat, ta sama pointa?
Wspomnienia przejzyste, przyszĹoĹÄ mÄtna
Zycie rozchalpaĹo siÄ jak woda
Gdzie to dobro ze szczerego zĹota?
A ponoÄ wiara czyni cuda
Czy siÄ uda? Do jutra droga dĹuga...
Miałam podobny dylemat... LO czy technikum, ale znam swoje ambicje i wybrałam LO. Jeśli ktoś wie,że stac go na więcej nauki i nie będzie sie opieprzał to polecam LO. Wyższe wykształcenie na pewno się przyda
_________________ Ziemba z Eudezetu- dla leszczy brak dostÄpu!
"MoĹźesz kupic listÄ przebojĂłw, wywiad, lecz nie kupisz mojego szacunku, wybacz!"
KrzyĹźyk na drogÄ wszystkim wszawym prostytutkom!
ja tp samo co N_K i nic tylko wiecej do roboty + przedmioty zawodowe
a i tak nie bede tego robic w przyszlosci
[ Dodano: Pon 05 Mar, 2007 21:46 ]
no wybacz ale zapraszam do mojego technikum ziemba jak myslisz ze jest mniej nauki
_________________ GdzieĹ daleko od bĹyskĂłw fleszy Bit w uszach duszÄ leczy
jest w Ĺźyciu coĹ trwalszego niz dziwki i forsa
na przykĹad sprĂłbuj usiÄ ĹÄ z banknotem i spaliÄ lolka
sobie wyobraĹş Ty i banknot ujarani
a wokóŠTY i banknot no i 4 Ĺciany
i przynajmniej po technikum mam co wpisac w cv np znajomosc laciny lub ze ogrodki lubie i rysowac umiem i mam zawod a po lo to hmm mature jak sie zda
Widze tutaj zmasowany atak na LO, ja jestem przedstawicielem wlasnie kasty Liceow Ogolnoksztalcacych, wybor jest prosty jesli chcesz pozniej isc na studia to wybierasz liceum zas jesli masz to w dupie i chcesz miec od razu zawod i to bez matury lec do technikum. Ja osobiscie jestem z LO nie tylko dlatego ze jestem wlasnie w takiej szkole ale poprostu dlatego ze sa to lepsze szkoly, fakt faktem ze masz tylko "ogolne" wyksztalcenie ale za to przygotuja Cie na studia dobrze, zalezy oczywiscie od szkoly
_________________ PDG Kartel - Prawdziwosc Dla Gry!
Ogolnoksztalcacych, wybor jest prosty jesli chcesz pozniej isc na studia to wybierasz liceum zas jesli masz to w dupie i chcesz miec od razu zawod i to bez matury lec do technikum.
Po technikum rownie dobrze tez moze isc na studia, nic nie stoi na przeszkodzie. Gowno prawda, ze LO przygotowuje lepiej. Prawde mowiac zadna szkola nie przygotowuje do pojscia na studia tylko do matury. A to, ze sie ma mature nie znaczy, ze kazdy pojdzie na studia.
Bylam rok w LO i nie zgodze sie z tymi, ktorzy mowia, ze w technikum jest latwiej.
ja myslalm ze w technikumjest latwiej ale nigdy w zyciu sie tak nie pomylilam
w 1 klasie siedzial 42 godziny tygodniowo w szkole, a nie mialam jeszcze praktyk bo oprocz normalnych przedmiotów musze kuc z zawodowych ;/ kiedy moje kumpele w lo siedzialy 34 h
oj ja też sie nie zgodze, a zależy do jakiego technikum pójdziesz, a jak chcesz iść na studia techniczne to doradzam dobre technikum np elektroniczne, bo po LO na przedmiotach technicznych będziesz leżał i kwiczał, wszystko zależy od punktu patrzenia na punkt widzenia, ja wybrałem najlepsze technikum NS które tak naprawde stoi na bardzo wysokim poziomie, nawet na wyższym niż licea w mieście a one też są na wysoki poziomie.
_________________ "Ciesz siÄ z tego Co masz, lub prznajmniej Ĺmiej
Gdy wiatr wieje w twarz, czÄsto na drodze Twej"
"Wszystko ma swoje priorytety"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum