Pomógł: 10 razy Wiek: 21 Doł±czył: 20 Lut 2005 Posty: 1843 Sk±d: Wola
Wysłany: Nie 18 Wrz, 2005 08:12
KÄ‚?‚rde kÄ‚?‚rwica mnie szczela w budzie poprostu wakacje za krÄ‚?‚tkie byĂ‚?‚y
Wysłany: Nie 18 Wrz, 2005 09:23
No 7.50 to przystÄ‚?žpna cena Ale jak za 7.40 dzwonie do was bez zastanowienia i poczÄ‚?žstuje piwem
kita18
ImiÄ™: Marta Pomogła: 1 raz Wiek: 21 Doł±czyła: 02 Sie 2005 Posty: 2853 Sk±d: PoznaĹ„
Wysłany: Nie 18 Wrz, 2005 16:32
ja poprostu padam ze zmÄ‚?žczenia, a dopiero co zaczÄ‚?žĂ‚?‚a siÄ‚?ž szkoĂ‚?‚a, co bÄ‚?ždzie dalej?? ;/
no ok Toki, ja siÄ‚?ž zgadzam, myĂ‚?›lÄ‚?ž Ă‚?Ľe Bunia i N_K teĂ‚?Ľ...
mam dylemat jaki wybrac temat na maturke, ktÄ‚?‚ry byscie wybrali ??
1.Czy mozliwe jest przestrzeganie zasad dekalogu w getcie i obozach zagĂ‚?‚ady ? RozwaĂ‚?Ľ problem,przywoĂ‚?‚ujÂąc wybrane utwory (np.NaĂ‚?‚kowska, Borowski, Krall, GrudziĂąski)
2.Warszawskie getto widziane oczyma ofiary , Ă‚?›wiadka i oprawcy .Przedstaw rÄ‚?‚Ă‚?Ľne perspektywy przywoĂ‚?‚ujÂąc wybrane utwory literackie .
3.RÄ‚?‚Ă‚?Ľnorodne ujÄ‚?žcia motywu przemijania w literaturze i sztuce .Przedstaw na wybranych przykĂ‚?‚adach.
Te jakoĂ‚?› mi najbardziej przypadĂ‚?‚y do gustu .Co wy byĂ‚?›cie wzieli??
a tak na marginesie temat jaki moge wybraÄ‚?š :Kicz jÄ‚?žzykowy .Przedstaw zjawisko analizujÂąc cechy jÄ‚?žzyka zawartego w tekstach "disco polo"
_________________ "...weÂź tu kurwa znajdÂź szczĂŞÂście jak tu jedynym szczĂŞsciem sÂą te sÂłowa w tym wersie..."
kita18
ImiÄ™: Marta Pomogła: 1 raz Wiek: 21 Doł±czyła: 02 Sie 2005 Posty: 2853 Sk±d: PoznaĹ„
Wysłany: Wto 27 Wrz, 2005 20:25
ja co prawda wybraĂ‚?‚am kompletnie inny temat, ale jeĂ‚?›li miaĂ‚?‚abym wybeaÄ‚?š z tych trzech, to ten 3. o przemijaniu...to moje zdanie
ImiÄ™: S... Pomogła: 1 raz Wiek: 22 Doł±czyła: 04 Kwi 2006 Posty: 824 Sk±d: z BaKu-BaKoWa xD
Wysłany: Pon 17 Kwi, 2006 21:13
ja pisa?‚am nowÄ… maturÄ™ w zesz?‚ym roku.najbardziej mnie wyko?„czy?‚o przygotowanie prezentacji na polski,jak i egzamin ustny z niemca,na ktĂłrym nic nie rozumia?‚am,ale na pisemnym dobrze mi posz?‚o z tych przedmiotĂłw.: ,natomiast zawali?‚am historiÄ™-zabrak?‚o mi 2 punktĂłw :zalamany: ale na szczÄ™?›cie uda?‚o mi siÄ™ to poprawić w sesji zimowej i gra gitara
ImiÄ™: Joceline Pomogła: 8 razy Wiek: 22 Doł±czyła: 19 Mar 2006 Posty: 1972 Sk±d: o75 b-c
Wysłany: Pon 17 Kwi, 2006 21:19
Ja siÄ™ przejmowa?‚am maturÄ…...a zda?‚am jÄ… z przys?‚owiowym palcem w ....yyyy....uchu... :D
no za to teraz mam 5 takich matur w ciÄ…gu dwĂłch tygodni dwa razy w roku :/ .... :zdegustowany:
_________________ Człowiek uczy się na błędach
Ale czemu ciągle musi je popełniać
Gdy ten sam rezultat, ta sama pointa?
Wspomnienia przejzyste, przyszłość mętna
Zycie rozchalpało się jak woda
Gdzie to dobro ze szczerego złota?
A ponoć wiara czyni cuda
Czy się uda? Do jutra droga długa...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz zał±czać plików na tym forum Możesz ¶ci±gać zał±czniki na tym forum