Wow stop stop !!!
hehe tak sie sk?ada ?źe mamy swĂłj klub w Rzeszowie i je?ździmy wieczorami
Jeden kumpel ma Calibre i moge powiedziec cos na temat tego samochodu
Nie chcia?bym nikogo uraziÄ ale Calibra w porĂłwnaniu z innymi samochodami sportowymi to chyba najgorszy badziew jaki jest. Skwarek - w?asciciel morskiej Calibry 2,0 8V teraz ?źa?uje ?źe jÄ kupi? i chce siÄ zamieniÄ na inny samochĂłd. Nie dosc ?źe auto jest zmulone (silnik 8 zaworowy) ma seryjnie 115 koni to jeszcze po?owa rzeczy nie dzia?a np nawiew na szybe ,,ogrzewanie tylnej szyby, szyber dach siÄ nie chce otwierac czasami i siÄ zacina. To jest w?asnie OPEL jak?źe wspania?a firma heheh. Ja mam auto starsze 2 razy a wszystko dzia?a bez zarzutu no i ma w sobie to "co?" czego brakuje innym furom :D
Nieca?e 1100 kg ,wiÄc nie jest takie ciÄzkie.
Ps .Dodam jeszcze ?źe mam sportowy kolektor wydechowy HARTGE (tzw. barany) usuniety ?rodkowy t?umik i koncowy jest sportowy. W rezultacie da?o to kilka konikĂłw wiÄcej ,i teraz samochĂłd legitymuje siÄ mocÄ ponad 100+ KM ale ile dok?adnie to nie wiem bo wykresu z hamowni nie posiadamLP
kamel607
Wysłany: Nie 05 Lut, 2006 11:46
Pawlik82 napisał/a:
Nieca?e 1100 kg ,wiÄc nie jest takie ciÄzkie.
no nie jest ciezka ... mi sie w bmw podoba to , ze maja naped na ty? (ukochane przez streetracerow RWD ) . Ale co , niektorzy ludzie robia z tymi samochodami jest poprostu straszne ... ogolnie nie jestem fanem tej marki , ale chcial bym sie przejechac M3 albo M5 ( ale nie tymi po liftingu ) , a dlaczego to chyba nie musze mowic :D . Chociaz jaram sie E30 w kombi ( z silnikiem R6 2,5l 12v 170KM ) taka bym chcial :hyhy:
_________________ She's Miss California, hottest thing in West L.A. !
BMW to moja ukochana marka i je?li mia?bym jÄ zdradzic to tylko z Dodgem Challengerem.
Derenwuje mnie jednak to ,?źe przez wielu jest uwa?źana przez markÄ dresiarska,a to dlatego ?źe w przesz?osci typowy dres kupowa? takÄ E30 albo jakÄ s 520 i katowali do upad?ego...Ckeszy mnie fakt ?źe teraz dresiki przerzucajÄ sie na inne marki np Audi ,Hondy czy Volkswageny. Je?źeli chodzi o E30 to mia?em okazjÄ jechac 325 ale nie kombi tylko w sedanie i taka moc w po?Ä czeniu z tylnim napÄdem to jest poprostu prawdziwa przyjemnosc z jazdy.
kamel607
Wysłany: Nie 05 Lut, 2006 17:07
Pawlik82 napisał/a:
BMW to moja ukochana marka i je?li mia?bym jÄ zdradzic to tylko z Dodgem Challengerem.
no szczerze powiem , ze jak bym mial okazje miec Challengera z silnikiem V8 7,2 HEMI :padam: ( kreci nieziemsko ) to chyba bym z niego nie chcial wyjsc :cool:
Pawlik82 napisał/a:
Derenwuje mnie jednak to ,?źe przez wielu jest uwa?źana przez markÄ dresiarska,a to dlatego ?źe w przesz?osci typowy dres kupowa? takÄ E30 albo jakÄ s 520 i katowali do upad?ego...
w?a?nie :kwasny:
Pawlik82 napisał/a:
Ckeszy mnie fakt ?źe teraz dresiki przerzucajÄ sie na inne marki np Audi ,Hondy czy Volkswageny.
ale i tak nie zepsuja tym markom renomy , jak zepsuli bmw ... teraz bmw postrzegane jest jako przedluzenie przyrodzenia ( chore , pewnie jakies niedowartosciowane panny to wymyslily :mad: ) . Wogole to panuje jakies chore przekonanie jak ktos ma jakas dobra fure to juz cos z nim nie tak ... :przestraszony:
Pawlik82 napisał/a:
Je?źeli chodzi o E30 to mia?em okazjÄ jechac 325 ale nie kombi tylko w sedanie i taka moc w po?Ä czeniu z tylnim napÄdem to jest poprostu prawdziwa przyjemnosc z jazdy.
wlasnie mi sie te kombi na mase podoba , ono cos w sobie ma , wogole jezeli chodzi o bmw to jakos jestem za modelami sprzed 2001-2002 ( wsumie to nie pamietam kiedy zrobili pierwszy lifting , ten kontrowersyjny ... choc nowa ''7'' jest IMO zajebista )
_________________ She's Miss California, hottest thing in West L.A. !
No wieÄ jest to moja rajdĂłweczka mo?źna powiedzieÄ ?źe jeszcze nie sko?czona bo jest jeszcze troszke rpacy przy zawieszeniu przy niej: jest wyposa?źona w pĂł? klatke bezpiecze?stwa sparco fotele bimarco C pasy Sabelt(kierowca)schrot(pilot) auto zosta?o odchudzone o 150 kg wiÄc na seryjnym silniku nie?żle przy?piesza. z przodu zosta?y zamontowane obni?źone i utwardzone amorki Delphi teraz czekam jeszcze na sklepany resor ktĂłry niedawno kupilem na allegro. W gara?źu te?ź stojÄ obciÄte spr?źyny do ty?u ale musze jeszcze dokupiÄ amorki w aucie jest ju?ź 2 slnik. Pierwszy wytrzyma? tylko 100 km potem korba wyskoczy?a bokiem teraz jest za?o?źona seria motor ale szykuje sie budowa nowego silnika na odchodzonych t?okach, korbach, i sportowym wa?ku Autkiem zamierzam sie scigaÄ w KJS i zrobiÄ licencje ]
ehhh fotki sie nie wy?wietlajÄ fotkie nie bawem dodam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum