Strona glówna  •  FAQ  •  Szukaj   •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Rejestracja  •   Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
gry wiecznie Ĺźywe.
Autor Wiadomość
majster 
Visca el Barça!

Imię: Marcin
Wysłany: Wto 06 Lut, 2007 18:28   gry wiecznie żywe.

Jak w temacie . Proponuję by każdy kto chce i może, napisał coś o grze, która to zawsze jest była i będzie w jego pamięci. Takie słodkie wspomnienia.:) Temat może też pomóc młodszym użytkownikom, zrozumieć i zobaczyć w co to się kiedyś grało. Ja pierwszy:)

Fallout

Seria znana z pewnością wszystkim nieco starszym graczom, a tym młodszym chociażby ze słyszenia. Tak też zawsze sądziłem! A teraz o zgrozo okazuje się że wielu moich rówieśników o wspaniałej serii Upadków zupełnie nie słyszała O.O'. Zbrodnia! Jest to IMO. najlepszy erpeg jaki powstał, graficznie może dziś i nie poraża :) , druga część jest od niego o wiele bardziej trudniejsza i złożona fabularnie. Lecz jest coś co nikomu ze wszystkich zacnych twórców gier się do dziś nie udało, a mianowicie: stworzyć świat o klimacie tak niesamowitym, mrocznym i przytłaczającym że wciągnął by mnie on bez reszty i sprawił że autentycznie nie możliwym byłoby oderwanie się od ekranu! Właśnie taki jest Fallout Smile. Do tego świetna muzyka (którą można wyciągnąć z gry z folderu ... music! :) , a następnie odtwarzać w winampie za pomocą plugina ac3). Fabuła jest dobra, może nie aż tak co w 2, ale dobra, nawet bardzo :) . Świat ogarnęła wojna jądrowa, niektórzy dali radę skryć się w kryptach (Valut). Ty, mieszkaniec krypty o numerze 13 zostałeś 'wylosowany' aby wybrać się w głąb wastelandu i zdobyć Waterchipa, który to w tej krypcie uległ zniszczeniu, bez niego szybko wyczerpią się zapasy wody pitnej i wszyscy Valut - mieszkańcy poumierają. Przemierzamy więc pustkowie w poszukiwaniu waterchipa, trafiamy lecz na coś o wiele większego ... Bardzo przypadł mi do gustu system tworzenia postaci, nie będę się już o nim rozpisywał powiem tylko tyle że jest rozbudowany, a jednocześnie prosty w obsłudze, oraz pozbawiony ... Profesji! Gra pełna jest ... humoru (głównie czarnego), oraz nawiązań do szeroko pojętej popkultury. Jeżeli chciałbyś w coś pograć dłużej niż dwie noce, i naprawdę 'smakować' rozgrywki to polecam Fallouta właśnie. Jedynkę można odpalić na XP-ekach :)

x7xtc 

Wysłany: Wto 06 Lut, 2007 19:22   

Ja co prawda za małolata nie byłem fanatycznym graczem na PC'ecie, ale kilka gier zapadło mi w pamięć. Najbardziej a zarazem najmilej wspominam Jagged Aliance 2. Nawet ostatnio właczyłem sobie ją i powiem szczerze, że jak dla mnie to nie straciła swojego "uroku". Drugą i już chyba ostatnią grą wiecznie żywą jest dla mnie Diablo II. To jest klasyk który wciągnął mnie na ładne pare miesięcy. Ktoś kiedyś mi mówil że, ma wyjść III część ale nawet jakby do tego doszło to już niestety nie na mój sprzęt. :>

ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC

Cosik 
uzaleĹźniony do HH

Imię: Michał
Wysłany: Wto 06 Lut, 2007 21:10   

oj dla mnie jednak wiecznie żywą grą jest Diablo 1 i 2 oraz Starcraft, to są klasyki, gry ponad czasowe, które nie zginą i nie znikną a przynajmniej nie prędko :D

Zawsze pozostane wierny swym ideałom -Cosik

scooby666 
hiphaope fan

Imię: Maciej
Wysłany: Wto 06 Lut, 2007 21:46   

moje ukochane gry to:
StarCraft
DSJ 2.1
Wolfenstein 3D (klasyk)
Quake 3

piekne gry...

Dixty 

Imię: Maciek
Wysłany: Pią 09 Lut, 2007 22:48   

No to tak pierwszą grą jaką pamiętam jest Lomax zręcznościówka z 1997r. nadal czasami w nią gram. Drugą z nich jest jest Wolfenstain3d rok 92/93 tylko ta część mi się podobała. Trzecia gra to Age of Empires 1. Czwartą gierką(wiem nie jestem oryginalny) to wiecznie młode Heroes 3. A z tych nowszych aczkolwiek już mających swe lata to Kozacy i jedno z pierwszych MMORPG tibia(gra przez wielu nie lubiana wręcz śmieszna bo grafika podobna do pegasusa a dźwięku zero lecz naprawdę grywalność świetna lecz żeby tą grę poczuć troche trzeba pograć). To chyba tyle choć jest wiele gierek w które odczasu do czasu grywam.

Pozdro...

kuzyn 
MODerator

Imię: Krystian
Wysłany: Pią 09 Lut, 2007 23:07   

a ja z sentymentem wspominam turnieje jakie się organizowało w Sensible Socer na Amidze ile to dzojstików połamało na tej grze <bezradny> kiedyś grałem w to na PC ale to jużnie to samo <beczy> nie ten klimat

"Każdy ma jakiegoś wroga mój to alko-alterego" (LikeIke1)

"5 dla tych którzy serce flow karmią,
i nie ślą ch*j w dupe policjantom na głos" (LikeIke1)

Kysys 

Imię: Krystian
Wysłany: Sob 10 Lut, 2007 01:52   

Gry wiecznie żywe :
- Sensible Soccer
- Quake III
- Deluxe Ski Jump 2.1
- Tekken 3
- Wu Tang Shaolin Style
- Soul Blade
- Tony Hawk Pro Skater 3
i wiele innych :D
http://89.163.146.115:8898/listen.pls
www.radiorapcity.pl

Welpek 

Imię: Paweł
Wysłany: Sob 10 Lut, 2007 02:33   

jak dla mnie heroes of might and magic odkad wyszla jedynka to gram non stop w kazda czesc :d najlepsza dla mnie czesc 3 :P

Diablo 2

jak wielu zauwazylo DSJ :P

juzef 

Imię: juzef
Wysłany: Sob 10 Lut, 2007 11:14   

jedna gra nigdy mi się nie znudzi...
uwielbiam wszystkie części C&C ale tą najbardziej
to prawdziwa kultowa gra

majster 
Visca el Barça!

Wysłany: Sob 10 Lut, 2007 12:15   

tak zagdzam sie w 100% red alert 2 siwetna gra :d gralo sie wnia troche bardzo mi sie podobala :) ale klasyk rowniez diablo 2 i commandos :)

Cosik 
uzaleĹźniony do HH

Imię: Michał
Wysłany: Sob 10 Lut, 2007 12:39   

o red alert 2 też mi sie podobał i nawet udało mi sie zdobyć do niego dodatek :D

Zawsze pozostane wierny swym ideałom -Cosik
Ostatnio zmieniony przez Cosik Sob 10 Lut, 2007 12:41, w całości zmieniany 1 raz  

NoBoDy_KnOwS 
MODerator
Nobody's_Perfect

Imię: Córka diabła
Wysłany: Sob 10 Lut, 2007 13:04   

Trzy gry, ktore pamietam gralam dawno dawno temu: Prehistoryk, Doom i Wolfenstein. Ahhh te piksele. :glaszcze:

scooby666 
hiphaope fan

Imię: Maciej
Wysłany: Sob 10 Lut, 2007 13:54   

piksele pikselami one sa poprostu piekne :D
najlepsze czsy byly z pegasusem <cwaniak>
ale frajdy :)

majster 
Visca el Barça!

Wysłany: Sob 10 Lut, 2007 14:49   

ja do tej pory mam gry na kompie na pegazusa:d i cioram aleto byly czasy...

KROPLA*** 
Szacunek Prawdziwym

Imię: Joceline
Wysłany: Sob 10 Lut, 2007 15:26   

nie lubiłam, nie lubię i pewnie nie będę lubic grać....wiec tego nie robie...zostawiam to mojemu Słońcu i bratu... Mogą siedzieć godzinami przed kompem, jakby zewnetrzny świat przestał istnieć... <lol>
Wspomnienia przejzyste, przyszłość mętna

Zycie rozchalpało się jak woda
Gdzie to dobro ze szczerego złota?
A ponoć wiara czyni cuda
Czy się uda? Do jutra droga długa...

Odpowiedz do tematu

Opcje 
Zezwolenia Opcje