Wysłany: Wto 06 Lut, 2007 18:28 gry wiecznie żywe.
Jak w temacie . Proponuję by każdy kto chce i może, napisał coś o grze, która to zawsze jest była i będzie w jego pamięci. Takie słodkie wspomnienia.:) Temat może też pomóc młodszym użytkownikom, zrozumieć i zobaczyć w co to się kiedyś grało. Ja pierwszy:)
Fallout
Seria znana z pewnością wszystkim nieco starszym graczom, a tym młodszym chociażby ze słyszenia. Tak też zawsze sądziłem! A teraz o zgrozo okazuje się że wielu moich rówieśników o wspaniałej serii Upadków zupełnie nie słyszała O.O'. Zbrodnia! Jest to IMO. najlepszy erpeg jaki powstał, graficznie może dziś i nie poraża , druga część jest od niego o wiele bardziej trudniejsza i złożona fabularnie. Lecz jest coś co nikomu ze wszystkich zacnych twórców gier się do dziś nie udało, a mianowicie: stworzyć świat o klimacie tak niesamowitym, mrocznym i przytłaczającym że wciągnął by mnie on bez reszty i sprawił że autentycznie nie możliwym byłoby oderwanie się od ekranu! Właśnie taki jest Fallout Smile. Do tego świetna muzyka (którą można wyciągnąć z gry z folderu ... music! , a następnie odtwarzać w winampie za pomocą plugina ac3). Fabuła jest dobra, może nie aż tak co w 2, ale dobra, nawet bardzo . Świat ogarnęła wojna jądrowa, niektórzy dali radę skryć się w kryptach (Valut). Ty, mieszkaniec krypty o numerze 13 zostałeś 'wylosowany' aby wybrać się w głąb wastelandu i zdobyć Waterchipa, który to w tej krypcie uległ zniszczeniu, bez niego szybko wyczerpią się zapasy wody pitnej i wszyscy Valut - mieszkańcy poumierają. Przemierzamy więc pustkowie w poszukiwaniu waterchipa, trafiamy lecz na coś o wiele większego ... Bardzo przypadł mi do gustu system tworzenia postaci, nie będę się już o nim rozpisywał powiem tylko tyle że jest rozbudowany, a jednocześnie prosty w obsłudze, oraz pozbawiony ... Profesji! Gra pełna jest ... humoru (głównie czarnego), oraz nawiązań do szeroko pojętej popkultury. Jeżeli chciałbyś w coś pograć dłużej niż dwie noce, i naprawdę 'smakować' rozgrywki to polecam Fallouta właśnie. Jedynkę można odpalić na XP-ekach
_________________ NO niby kazdy zczyms przesadza alko czy narko
ja mam styl wolny bog mi dal to
x7xtc
ImiÄ: Marcin
Wysłany: Wto 06 Lut, 2007 19:22
Ja co prawda za małolata nie byłem fanatycznym graczem na PC'ecie, ale kilka gier zapadło mi w pamięć. Najbardziej a zarazem najmilej wspominam Jagged Aliance 2. Nawet ostatnio właczyłem sobie ją i powiem szczerze, że jak dla mnie to nie straciła swojego "uroku". Drugą i już chyba ostatnią grą wiecznie żywą jest dla mnie Diablo II. To jest klasyk który wciągnął mnie na ładne pare miesięcy. Ktoś kiedyś mi mówil że, ma wyjść III część ale nawet jakby do tego doszło to już niestety nie na mój sprzęt.
_________________ W drodze do Orange Ekstraklasy...
oj dla mnie jednak wiecznie żywą grą jest Diablo 1 i 2 oraz Starcraft, to są klasyki, gry ponad czasowe, które nie zginą i nie znikną a przynajmniej nie prędko :D
_________________ "Ciesz siÄ z tego Co masz, lub prznajmniej Ĺmiej
Gdy wiatr wieje w twarz, czÄsto na drodze Twej"
"Wszystko ma swoje priorytety"
No to tak pierwszą grą jaką pamiętam jest Lomax zręcznościówka z 1997r. nadal czasami w nią gram. Drugą z nich jest jest Wolfenstain3d rok 92/93 tylko ta część mi się podobała. Trzecia gra to Age of Empires 1. Czwartą gierką(wiem nie jestem oryginalny) to wiecznie młode Heroes 3. A z tych nowszych aczkolwiek już mających swe lata to Kozacy i jedno z pierwszych MMORPG tibia(gra przez wielu nie lubiana wręcz śmieszna bo grafika podobna do pegasusa a dźwięku zero lecz naprawdę grywalność świetna lecz żeby tą grę poczuć troche trzeba pograć). To chyba tyle choć jest wiele gierek w które odczasu do czasu grywam.
a ja z sentymentem wspominam turnieje jakie się organizowało w Sensible Socer na Amidze ile to dzojstików połamało na tej grze <bezradny> kiedyś grałem w to na PC ale to jużnie to samo <beczy> nie ten klimat
_________________ "no cóş umrzemy mĹodo" (Mroku)
"KaĹźdy ma jakiegoĹ wroga mĂłj to alko-alterego" (LikeIke1)
"5 dla tych ktĂłrzy serce flow karmiÄ ,
i nie ĹlÄ ch*j w dupe policjantom na gĹos" (LikeIke1)
nie lubiłam, nie lubię i pewnie nie będę lubic grać....wiec tego nie robie...zostawiam to mojemu Słońcu i bratu... Mogą siedzieć godzinami przed kompem, jakby zewnetrzny świat przestał istnieć... <lol>
_________________ CzĹowiek uczy siÄ na bĹÄdach
Ale czemu ciÄ gle musi je popeĹniaÄ
Gdy ten sam rezultat, ta sama pointa?
Wspomnienia przejzyste, przyszĹoĹÄ mÄtna
Zycie rozchalpaĹo siÄ jak woda
Gdzie to dobro ze szczerego zĹota?
A ponoÄ wiara czyni cuda
Czy siÄ uda? Do jutra droga dĹuga...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum