Nie wiem czy ktos z was oglada ten program na Discovery ?
Cytat:
Pogromcy mitów (ang. MythBusters) to amerykański program popularnonaukowy nadawany na kanale Discovery Polska, prowadzony przez Adama Savage’a i Jamiego Hynemana, dwóch ekspertów od efektów specjalnych, konstrukcji maszyn i robotów.
Prowadzący łączą w swoim programie elementy nauki i techniki w celu ustalenia, czy niektóre rozpowszechnione opinie i historie (tytułowe mity) są prawdziwe czy fałszywe.
Cytat:
...lodowy nabój, wybuchający cukierek, latający Chevrolet... różne niewiarygodne opowieści spotykamy na każdym kroku, ale czy są one prawdziwe lub chociaż prawdopodobne... Eksperci od efektów specjalnych Jamie Hyneman i Adam Savage poddają te wszystkie niesamowite historie skrupulatnej naukowej analizie. Jamie i Adam razem mają 30-letnie doświadczenie w budowaniu modeli i tworzeniu prototypów zabawek. Wraz z zespołem asystentów i przy pomocy ekspertów innych dziedzin sprawdzają, często na własnej skórze, prawdziwość mitów... efekty bywają zaskakujące...
Osobiscie uwielbiam i ogladam kiedy mam czas, obecnie sciagam z Emula
Program fajny ale ogladalam go w TV byl pewnien czas kiedy sie tym jaralam nawet chemii i fizki zaczelam sie uczyc :D
_________________ GdzieĹ daleko od bĹyskĂłw fleszy Bit w uszach duszÄ leczy
jest w Ĺźyciu coĹ trwalszego niz dziwki i forsa
na przykĹad sprĂłbuj usiÄ ĹÄ z banknotem i spaliÄ lolka
sobie wyobraĹş Ty i banknot ujarani
a wokóŠTY i banknot no i 4 Ĺciany
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum