G?‚Ăłwnym motywem filmu sÄ… bolesne wspomnienia Sylwka - Syna o piciu jego Ojca - Adama. Naprzemianlegle do tego - zaczyna siÄ™ w Adamie odwijać ta?›ma w?‚asnych wspomnie?„, tworzÄ…cych - wraz z opowiadaniem Syna - listÄ™ najwiÄ™kszych strat i ran, zadanych przez picie - sobie i bliskim. Ze wspomnie?„ Adama wynika jeszcze co?›: czarna sztafeta pokole?„. Ojciec Adama te?Ľ pi?‚ i Adam poprzysiÄ…g?‚ sobie, ?Ľe nie przysporzy nigdy takiego strachu i wstydu swojemu synowi.
A jednak... ZresztÄ… Ojciec Adama te?Ľ to sobie w dzieci?„stwie przysiÄ™ga?‚... WiÄ™c, czy mo?Ľna przerwać tÄ… czarnÄ… sztafetÄ™?
[opis dystrybutora]
_________________ Nie żyć, nie myśleć .. nie być - nie istnieć ! Na chwilę się zgubić
ok.. by?‚am dzi?› na tym filmie...
nie jest to komedia, film jest ?›mieszny w kilku momentach...
ale jest ?›wietny! bardzo ambitny jak na polskie kino, i z ogromnym przekazem.
polecam wszystkim.
_________________ Nie żyć, nie myśleć .. nie być - nie istnieć ! Na chwilę się zgubić
_________________ Kurwy co ukradły hip hop odnajdę
Stul ryj bo upadniesz nisko jak ART-B
To nie Hanna Barbara, tu wszystko na powaĹĽnie
Dla ziomĂłw szacunek, dla frajerĂłw pogarde
Ja tam nie wiem czy jest ?›wietny, mam go na 2 cd i obejrza?‚em pierwszÄ… p?‚ytkÄ™ a drugiej jako?› nie chce mi siÄ™ w?‚Ä…czać... Mo?Ľe jak na spokojnie zacznÄ™ jeszcze raz to mi siÄ™ spodoba...
Ja dzie?„ ?›wira lubia?‚em za ten ca?‚y humor i te teksty, szkoda ?Ľe ten film taki nie jest... (jak s?‚yszÄ™), bÄ™dÄ™ musia?‚ siÄ™ przestawić psychicznie co do tego filmu, bo jak uznam to ?Ľe to komedia to mo?Ľe okazać siÄ™ dla mnie totalnÄ… pora?ĽkÄ….
hehe... nie wiem czy mam zrypanÄ… psychikÄ™ czy co, ale czÄ™sto siÄ™ ?›mia?‚em przy tym filmie podobnie jak w Dzie?„ ?šwira . Znajomi zresztÄ… nie lepsi... :D
MĂłj ulubiony moment (przytoczÄ™ tak jak pamietam)
- W Nowym Jorku (?) idzie linoskoczek po linie, w tym samym momencie na starym mie?›cie babka ciÄ…gnie kolesiowi lachÄ™... jedna my?›l... jaka?
Nie zojrzeć w dĂł?‚ i potem te zajebiste minki jakie strzela?‚
WogĂłle fajnie to odegra?‚, kurcze, wyglÄ…da?‚ jakby by?‚ naprawdÄ™ nawalony .
OgĂłlnie lubiÄ™ oglÄ…dać ten film bo mi poprawia zawsze humor i siÄ™ trochÄ™ po?›miejÄ™
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz zał±czać plików na tym forum Możesz ¶ci±gać zał±czniki na tym forum