Jakie grzybki lubicie? Osobiscie na grzyby uwielbiam chodzic, ale jakos nie przepadam ich jesc, wyjatkiem sa pieczarki i kanie - te drugie zwlaszcza umoczone w jajki, obtoczone w bulce tartej i na patelnie. Nie cierpie sosow grzybowych (chyba, ze jest on pieczarkowy), grzybow suszonych ani marynowanych (chyba ze znow sa to pieczarki), a wy?
ja też chodzę na grzyby, lubię też je jeść, w każdej postaci...
u mnie się zbiera najczęściej kozaki :D
kania rzeczywiście jest przepyszna! tylko coś ostatnio mało jej u nas, ludzie boją się zbierać ale ja nie mogę się powstrzymać i zbieram jak tylko znajdę
często też trafiam na podgrzybki, raz na jakiś czas zdarzy się ogromny samotny prawdziwek, opieńki są przepyszne ale nie jadłem ich od paru lat... marynowane mniaaam
Boja, bo jesli dobrze pamietam bardzo podobna jest do szatana (szatan nie jest trujacy - tylko nie jadalny). Uwielbiam jeszcze grzyby, ktore niestety sa pod ochrona, wygladaja te grzyby jak gabki - one rowniez sa pyszne smazone.
uwielbiam chodzic na grzyby niema to jak swieze powietrze w lesie i zbieranie grzybow trzeba wczesnie wstac ale sie oplaca tez uwielbiam kanie sa poprostu przepyszne grzyby, ale bardzo syte zaduzo sie ich zjesc nieda a takto to standardy borowiki,prawe, maslaki, kozaki,opienki, podrzybki, stojaki, masa grzybow jest ale czego nie nawidze w grzybach najbardziej to ich obierania.... to sa poprostu katusze.... a najgorsze do obierania grzyby to maslaki.. ale jak sie mowi cos za cos uwielbiam tez duszoneczke.... <lol> ale zadko sie zdarza zebym zawlekl dodomu jakeistrujacego grzyba chociaz jest wiele podobnych... ale jak ktos juz idzie na grzyby to powinnien sie znac co zbiera.:)
_________________ NO niby kazdy zczyms przesadza alko czy narko
ja mam styl wolny bog mi dal to
Ostatnio zmieniony przez majster Wto 13 Lut, 2007 13:26, w całości zmieniany 1 raz
no chyba najpierw sie gotuje grzyby a jak juuz beda dobre to wrzuca sie ja na patelke i wbija ja sie kilka jaj i sie dusi to wszytsko przez jakis czas i jest poprostu pychotka....
dokladnie to nie znam tego przepisu.. ale zapytal bym sie mamuski ale jej niema.
ale ja to niewiem czy to tak jak napisalem :d ztego co widzialem to raczej tak ale jak chcesz to pozniej jak moja mamuska wroci to sie moge zapytac dokladnie, i Ci napisze dokladniej nawet z przyprawiamy co ijak
strasznie uwielbiam grzyby i nawet
dziś sobię zrobię co napisałeś
hihihi widz ze Cie wzielo na te grzyby ale przepis to bedzie dopiero o 23 bo moja mama pojechala do ciotki i poznu wroci niestety. i napisze wtedy dokladnie...
ale duszoneczka rulez serios <lol> nieslyszalas nigdy oczyms takim ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum