Ja uwielbiam. Właśnie jedną oszamałem, i tak się zastanawiam jakie macie przepisy na swoją ulubioną bo ja znam takie:
-z cebulką i kiełbasą,
-na boczku,
-ze szczypiorkiem,
-ketchupem bądź pomidorami,
-z żółtym serem.
2-3 jajka,
wędzony bekon lub poledwica,
papryka
pomidory
cebula,
pietruszka, szczypiorek lub koperek,
i podobnie jak Grzechu żółty ser...
:oblizuje:
_________________ CzĹowiek uczy siÄ na bĹÄdach
Ale czemu ciÄ gle musi je popeĹniaÄ
Gdy ten sam rezultat, ta sama pointa?
Wspomnienia przejzyste, przyszĹoĹÄ mÄtna
Zycie rozchalpaĹo siÄ jak woda
Gdzie to dobro ze szczerego zĹota?
A ponoÄ wiara czyni cuda
Czy siÄ uda? Do jutra droga dĹuga...
ja lubie ale tylko po melanżach... ej nie wiem dlaczego ale zawsze jak wstaniemy rano po melanżu [moje towarzystwo] to zawsze ktoś robi jajecznicę....zawsze-to już taki jakby rytuał...:]
_________________ sĹuchajcie syna tego-on nauczy was wszystkiego!!
na paskach mamy nasze ksywki, niektĂłrzy za te ksywki stanÄ z kaĹźdym do bitwy
mój przepis na moja ulubiona jajecznice mojemu eks bardzo smakowala zawsze jak poranek pedzalismy razem to koniecznie musialam robic :D z reszta ziomkom tez smakuje :D
3 jajka i odrobina mleka
poledwica
troche masla
pomidorki bez skórki
ser żółty (starty)
szczypiorek do posypania
zioła i przyprawy jak kto woli
maslo rozgrzac na patelni wrzucajac pledwice, jajka mleko i przyprawy rozbeltac w miseczce dodac pomidory i żółty ser po przygotowaniu posypac szczypiorkiem. smacznego do tego bułeczka lub grahamka posmarowana masełkiem :oblizuje:
_________________ GdzieĹ daleko od bĹyskĂłw fleszy Bit w uszach duszÄ leczy
jest w Ĺźyciu coĹ trwalszego niz dziwki i forsa
na przykĹad sprĂłbuj usiÄ ĹÄ z banknotem i spaliÄ lolka
sobie wyobraĹş Ty i banknot ujarani
a wokóŠTY i banknot no i 4 Ĺciany
Dusze cebulke z vegeta i przyprawa do gyrosa, dodaje jakas szyneczke, papryke i pieczarki. I dusze dlugo na wolnym ogniu. Dodaje jajka i na sam koniec dodaje ser zolty.
no cóż... ja szamam jajecznicę 2 razy w tygodniu średnio... i to w ilościach konkretnych... (min 6 jajek)... co jest "w środku" zależy... ale najczęściej do jajeczek dolewam odrobinę mleka i dosypuję oregano i starty serek... jak mam pomidorki to wrzucam na patelnie do cebulki i wędlinki... a jak pmidorków brak to ketchup wyciskam na jajecznicę jak już jest gotowa... mniaaammm... :oblizuje:
_________________ No cares for me, I'm happy as I can be, I learned to love and to live, devil may care...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum