Policja postawiła zarzuty byłemu reprezentantowi Polski.
Zarzut spowodowania wypadku ze skutkiem śmiertelnym postawiła w piątek łódzka policja 35-letniemu byłemu reprezentantowi Polski, piłkarzowi ŁKS Tomaszowi H. Zawodnik prowadząc samochód, potrącił śmiertelnie starszą kobietę. Grozi mu kara do ośmiu lat więzienia.
Jak poinformował PAP podinsp. Mirosław Micor z Komendy Miejskiej Policji w Łodzi, przyczyną wypadku było nie zachowanie przez kierowcę szczególnej ostrożności i nie ustąpienie pierwszeństwa pieszemu. Dodał, że piłkarz przyznał się do stawianych mu zarzutów.
Do zdarzenia doszło w czwartek wieczorem na jednej z ulic łodzi. 74-letnia kobieta weszła na przejście dla pieszych i tam została uderzona przez jadące auto, prowadzone przez Tomasza H. W miejscu tym obowiązuje ograniczenie prędkości do 40 km na godz. Kierowca auta był trzeźwy.
_________________ miej serce dla wszystkich, zaufaj niewielu....
Nie wiem skąd ta wiadomoścć, gdyż ja zytałem że staruszka przechodziła w niedozwolonym miejscu, więc mogą to być okoliczności łagodzące i fakt że się przyznał, co zmniejszyć może wymiar kary, w konsekwencji do zawiasów.
no fakt ale szczerze to jedrzejczak sie nie dziwie napewno bylo to dla niej straszne przezycie, specjalnie go nie zabil co najwyzej umysniee. a w dodatku jedrzejczak zrobiila cos dla polski i jest najelpsza w plywaniu wiec mozna potraktowac tojako taryfe ulgowa. a hajto to dno...
_________________ NO niby kazdy zczyms przesadza alko czy narko
ja mam styl wolny bog mi dal to
ta... siedzieć... tak jak z Otylią, zwykły polak poszedłby siedzieć a ona co? Nie ważne że to pływaczka itp. Powinna siedzieć... nie zrobiła specjalnie tego ale jadąc tak szybko bierze się odpowiedzialność nie tylko za siebie.... ahhh z Tomkiem będzie tak samo... czas pokaże dokładnie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum