Strona glówna  •  FAQ  •  Szukaj   •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Rejestracja  •   Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Serie A: Matusiak zadebiutował w meczu z Milanem!
Autor Wiadomość
Vampirak 
Hiphaope.net

Imię: Patryk
Wysłany: Sro 28 Lut, 2007 18:19   Serie A: Matusiak zadebiutował w meczu z Milanem!

W spotkaniu 26. kolejki Serie A US Palermo zremisowało bezbramkowo przed własną publicznością z AC Milan, a Radosław Matusiak zadebiutował w tym spotkaniu w barwach gospodarzy.
W 9 min. spotkania sędzia podyktował rzut karny dla gości, ale Kaka nie potrafił wykorzystać "11". Kilka minut później Brazylijczyk ośmieszył w polu karnym obrońcę Palermo i wypracował sobie dobrą pozycję, ale nie potrafił oddać celnego strzału. W ciągu następnych kilku minut Kaka jeszcze dwa razy próbował pokonać Alberto Fontanę, jednak bramkarz Palermo wychodził z opresji obronną ręką. W końcówce pierwszej połowy szansę na zdobycie bramki miał Aimo Diana, jednak piłka po jego strzale minęła słupek bramki Didy.

Od początku drugiej części spotkania niewiele działo się na boisku, bowiem obydwa zespoły skupiały się bardziej na obronie niż na ataku.

W 69. minucie na boisko wybiegł Radosław Matusiak, który zastąpił Andreę Caracciolo. Matusiak jest siódmym Polakiem w historii, który pojawił się na boiskach Serie A.

Kilka minut później obrońca Palermo interweniował tak niefortunnie we własnym polu karnym, że piłka trafiła biegnącego Ronaldo w głowę, na szczęście po odbiciu się od poprzeczki wyszła w pole.

Pomimo bezbramkowego remisu Polak pokazał się z bardzo dobrej strony, był aktywny zarówno w ataku jak i w obronie.

W ten sposób spełniło się wielkie marzenie Polaka, który przed meczem z Milanem mówił, że marzy o debiucie w spotkaniu z takim rywalem.

W innym spotkaniu Chievo Verona zremisowało z AS Romą 2:2 (2:1). Mecz rozpoczął się bardzo dobrze dla gospodarzy, którzy po bramce Erjona Bogdaniego w 17. minucie prowadzili 1:0. Zaledwie kwadrans później na 2:0 podwyższył Franco Semioli. Jednak gospodarze krótko cieszyli się z prowadzenia, a wszystko za sprawą fenomenalnie grającego kapitana Romy Francesco Tottiego, który dwukrotnie - w 33. i 48. minucie pokonał bramkarza Chievo Lorenzo Squizziego.

Całe spotkanie na ławce rezerwowych gospodarzy spędził Kamil Kosowski.

kubishi 

Imię: kuba
Wysłany: Czw 01 Mar, 2007 19:45   

widzialem urywki meczu mnie on nie zachwycil ale mam nadzieje że sie jeszcze wystapi i zagra lepiej wierze w Radka

majster 
Visca el Barça!

Imię: Marcin
Wysłany: Czw 01 Mar, 2007 19:51   

tez widzialem :) ale co tu przezywac, wszedl na 20 minut i odrazu furora. jest dobrym pilkarzem ale liga wloska jestsilna i trudno sie przebic do skladu. zycze mu jak najlepiej ale nie bedzie latwo...

Odpowiedz do tematu

Opcje 
Zezwolenia Opcje