Wysłany: Czw 01 Mar, 2007 22:42 Dla kota, dla twojej matki, dla ciebie
ABW bada pogróżki wobec premiera
Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego będzie sprawdzać, kto grozi premierowi Jarosławowi Kaczyńskiemu – poinformowała warszawska prokuratura, która w zeszłym tygodniu wszczęła śledztwo w tej sprawie.
W przesyłce były trzy pociski – do kałasznikowa, kbks i do pistoletu (fot. arch.)
O tym, że ktoś w ubiegłym tygodniu przesłał pod adresem Kancelarii Premiera list zawierający pogróżki i trzy sztuki ostrej amunicji, napisała w środę „Gazeta Wyborcza”.
Według dziennika w przesyłce były trzy pociski – do kałasznikowa, kbks i do pistoletu. Jak donosi gazeta, dołączono do nich kartkę skierowaną najwyraźniej do szefa rządu, na której napisano: „Dla kota, dla twojej matki, dla ciebie”.
– 23 lutego wszczęliśmy śledztwo w sprawie gróźb karalnych wobec premiera – powiedział w środę rzecznik Prokuratury Okręgowej w Warszawie Maciej Kujawski. Dodał, że czynności w tej sprawie powierzono ABW. Nie podał szczegółów.
Kodeks karny przewiduje, że ten, kto grozi innej osobie popełnieniem przestępstwa na jej szkodę, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
mój tato skomentował krótko: "Ja mu źle nie zycze...ale zabija wkońcu skurwysyna"
_________________ CzĹowiek uczy siÄ na bĹÄdach
Ale czemu ciÄ gle musi je popeĹniaÄ
Gdy ten sam rezultat, ta sama pointa?
Wspomnienia przejzyste, przyszĹoĹÄ mÄtna
Zycie rozchalpaĹo siÄ jak woda
Gdzie to dobro ze szczerego zĹota?
A ponoÄ wiara czyni cuda
Czy siÄ uda? Do jutra droga dĹuga...
szczerze to byla kwestia czasu kiedy takie cos kaczor dostanie! ale jak by niebylo to i widze plusy tego rzadu jest wiecej minusow ale wiadomo poczatki sa trudne.... moze i bedzie lepiej chociaz szczerze ciezko co kolwiek powiedziec. ludzie sami na nich glosowali wiec moga miec pretensje do siebie ze ich wybrali a nie teraz rozpisywac ze sa do bani.... zobaczymy co kaczory dalej zmajstruja
_________________ NO niby kazdy zczyms przesadza alko czy narko
ja mam styl wolny bog mi dal to
początki?... początkiem mozna nazwać trzy pierwsze miesiące..zeby ogarneli co i jak i zaczęli dzialać...a tu co? ZONK!
fruska21 napisał/a:
ja osobiście na wybory nie poszłam
ja tez... i w tym sęk..bo własnie przez brak udzialu w wyborach przyczynilismy sie do takiej sytuacji... Ale z dugiej strona, prawda jest taka, ze nie było na kogo głosować...
Młode partie (których tez nie powstaje zawrotna ilość) nie mają sznasy przebitki...i rządzić nami zawsze będą komuniści, sb-cy czy inne poskomunistyczne pozostałości....
A ponoÄ wiara czyni cuda
gdyby takie pogrozki dostal jakis zwykly obywatel to policja by smiechem zabila, a za obrazanie premiera mozna trafic do wiezienia ;/
gzdie tu sprawiedliwosc
_________________ GdzieĹ daleko od bĹyskĂłw fleszy Bit w uszach duszÄ leczy
jest w Ĺźyciu coĹ trwalszego niz dziwki i forsa
na przykĹad sprĂłbuj usiÄ ĹÄ z banknotem i spaliÄ lolka
sobie wyobraĹş Ty i banknot ujarani
a wokóŠTY i banknot no i 4 Ĺciany
No przecież właśnie tutaj PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ <lol>
A ponoÄ wiara czyni cuda
A ponoÄ wiara czyni cuda
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum