Wysłany: Sro 06 Wrz, 2006 18:09 zakaz palenia we wszystkich miejscach publicznych :/
Nasz boski rząd chce wrprowadzić zakaz palenia we wszystkich miejscach publicznych, knajpach, pociągach, parkach, klatkach schodowych, a nawet we własnych samochodach :/
rozumiem te knajpy... a w pociągach są tylko wyznaczone przedziały..... klatka schodowa... nie skomentuję....
ale we własnym samochodzie? przesada
_________________ Nie ĹźyÄ, nie myĹleÄ .. nie byÄ - nie istnieÄ ! Na chwilÄ siÄ zgubiÄ
podobny zakaz jest już wprowadzony w niektórych państwach Unii,ale żeby u nas takie coś :oczka: nie odpowiadajałby mi taki zakaz,bo sama palę,a jakoś nie uśmiecha mi się krycie z tym :/
_________________ ...JeĹLi ChCeSz ByÄ KimĹ MuSiSz NaJpIeRw ByÄ SoBÄ ...
nie no ogolnie to i tak im to nie wyjdzie :D (mam nadzieje) Religa sie postara, i przyznam ze nie wyobrazam sobie przerwy w zajeciach bez szluga , od nowa nasz rzad chce wprowadzic bezsensowne zakazy, ktore i tak wiekszosc palaczy bedzie lamalo :D
Samochod nie jest miejscem publicznym, ale oni chyba o tym nie maja pojecia, bo w ziemie prawie dostalam wniosek do sadu.
[ Dodano: Czw 07 Wrz, 2006 08:47 ]
Palenie w knajpach rozumiem, bo mimo to, ze pale przeszkadza mi to. W irlandii mimo zakazu palenia w knajpach malo osob widac przed barem z papierosem. To co sie teraz bedzie dzialo w kraju to paranoja, nie dlugo po 22 nie bedzie mozna z domu wyjsc.
bez przesady az takich mandatow duzych nie bedzie :D , piwo tez czesto sie pije w miejscach publicznych a wiekszosc i tak lamie ten zakaz przynajmniej u mnie w miescie, a z fajkami bedzie lepeiej bo szybciej mozna wyzucic :D chyba ze palantarnia zajedzie z nienacka (a to tez nie raz przezylem :D )
ImiÄ: Janusz
Wysłany: Sro 01 Lis, 2006 22:19
Ja sie wypowiem tak:
palilem pety przez wiele lat (ok. 2 paczki dziennie)
NIE PALE juz ponad 1,5 roku i jestem z tego dumny, poglebiajac wciaz nienawisc do peta.
To okrutny i ohydny nałog - nawet palac zdawalem sobie z tego sprawe.
Z pewnoscia ci ktorzy pala beda tym tematem oburzeni.
Jednak dla mnie (nie palacego) taka ustawa sie nawet podoba
bo bardzo mnie wqrwia jak idzie przede mna chodnikiem gosc i wypuszcza dym z japy
nie wnikajac ze komus taki smrod moze sie nie podobac. To samo dotyczy wielu miejsc publicznych.
Wiem, ze gdybym palil to napewno bym w to nie wnikal i byl oburzony
ale jak nie pale to jestem ZA.
Co do samochodu - to troche przesada, zwlaszcza jesli kierowca jedzie sam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum