Strona glówna  •  FAQ  •  Szukaj   •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Rejestracja  •   Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Znaczenie imion
Autor Wiadomość
pasoĹźyt 
Potwierdzam :)

Wysłany: Nie 06 Maj, 2007 22:58   Znaczenie imion

Znaczenie imion

Wojciech

Etymologia Imię starosłowiańskie oznaczające kogoś, komu radość przynosi wojaczka. W Polsce udokumentowane od XII wieku. Zarówno w przeszłości, jak i obecnie jest to jedno z popularniejszych imion. Charakterystyka Nie bawi się w filozoficzne rozważania, lecz zmierza do celu jak najprostszą drogą. Potrafi bardzo dobrze zorganizować sobie życie oraz uwić solidne gniazdko domowe. Wyrządzonych mu przykrości na ogół nigdy nie zapomina. Od swojej partnerki wymaga podporządkowania i wierności, chociaż sam nie zawsze jest lojalny. Imieniny 23 IV

ale kit <zeby><zeby> tzn imieniny się zgadza <zeby>
Ostatnio zmieniony przez pasoĹźyt Nie 06 Maj, 2007 22:58, w całości zmieniany 1 raz  

MeloN 
MODerator
_AVE EWENEMENT_

Imię: Ukasz
Wysłany: Nie 06 Maj, 2007 23:14   

Łukasz

Etymologia
Imię łacińskie oznaczające człowieka pochodzącego z Lukanii. W Polsce nadawane jest od XIV wieku.
Charakterystyka
Jest człowiekiem rozważnym i ostrożnym w działaniu. Wybiera metodę drobnych kroczków niż dużych skoków. Na pozór flegmatyczny i spokojny, jednak potrafiący prawidłowo oceniać otaczającą go rzeczywistość. Odznacza się przy tym intuicją i wyczuciem sytuacji. Najczęściej jest dużym talentem sportowym lub działaczem w tej dziedzinie. Pociąga go również medycyna.

Hehe <lol>
Ostatnio zmieniony przez MeloN Nie 06 Maj, 2007 23:17, w całości zmieniany 1 raz  

kocur 
MODerator
ADeHaDe

Imię: rafał
Wysłany: Nie 06 Maj, 2007 23:18   

Rafał
Etymologia
Jest to rodzima forma hebrajskiego imienia Rafael (dosłownie: Bóg uleczył).
Charakterystyka
Wszelka powierzchowna ocena mężczyzny o tym imieniu może być wielce myląca. Na pierwszy rzut oka jest sympatyczny, koleżeński i ma wspaniałe plany. Przy bliższym poznaniu okazuje się, że to nerwowy choleryk, któremu brak wytrwałości i konsekwencji w dążeniu do celu. Wpada z jednej skrajności w drugą. Nie brakuje mu uzdolnień, ale na przeszkodzie do większych sukcesów staje brak silnej woli i lenistwo. Odczuwa ogromną potrzebę miłości, ale sam nie kwapi się z obdarzaniem uczuciem drugiej osoby, tylko oczekuje tego w stosunku do siebie.

kur*a-prawie sama prawda :D <lol>

na paskach mamy nasze ksywki, niektórzy za te ksywki staną z każdym do bitwy

....first ghetto.....

>>mój spis << prosić i nie bać się

pasoĹźyt 
Potwierdzam :)

Wysłany: Nie 06 Maj, 2007 23:35   

no widzisz:D ja daje prawde;d

armmaster 
MODerator
Grozisz Mi ?

Wysłany: Pon 07 Maj, 2007 00:21   

Cytat:
Piotr
Etymologia
Imię to pochodzi z języka łacińskiego i oznacza skałę. Ma długą historię. Rozpowszechnione zostało już od początków ery chrześcijańskiej. W Polsce popularne od średniowiecza do dziś.
Charakterystyka
Mężczyzna o tym imieniu jest człowiekiem gwałtownym i wielce chimerycznym. Trudno zadowala się istniejącym stanem rzeczy. Chciałby wszystko budować po swojemu i od początku. Ma doskonałą intuicję. Wiele spraw potrafi trafnie przewidzieć. Jeśli działa w rygorze stałych obowiązków, uzyskuje doskonałe wyniki. Przy większej swobodzie staje się marzycielem. Odznacza się doskonałym zdrowiem.

W większośi to jest prawda, ale nie do końca ;P

majster 
Visca el Barça!

Imię: Marcin
Wysłany: Pon 07 Maj, 2007 05:03   

Marcin

Etymologia
Imię pochodzenia łacińskiego znaczące tyle, co należący do Marsa.
Charakterystyka
Jest bardzo ciekawy świata, jednak wrodzona nieśmiałość skłania go do działania na drugim planie. Woli wejść kuchennymi drzwiami niż od frontu. Ponieważ jest skryty i zamknięty w sobie, trudno poznać jego poglądy i zamierzenia. Odpowiadają mu zawody pozwalające łączyć intelekt ze zdolnościami manualnymi.

po czesci nie prawda. :) a tak na marginesie co wtym smiesznego ? :D
Ostatnio zmieniony przez majster Pon 07 Maj, 2007 05:14, w całości zmieniany 1 raz  

fruska21 
Kocham Cię Rammstein

Imię: Alicja
Wysłany: Pon 07 Maj, 2007 08:31   

Alicja
Etymologia
Niejasna jest etymologia tego imienia. Najczęściej uważa się je za angielskie zdrobnienie niemieckiego imienia Adelajda.
Charakterystyka
Trudno jej nie zauważyć, skoro lubi wytwarzać wokół siebie aurę zainteresowania. Ma uzdolnienia twórcze, umie prowadzić otwarty dom, sama też potrafi błysnąć kulinarnie, jednak codzienne obowiązki ją nużą. Lubi efektowne zachowanie i fajerwerki. Ma wesołe usposobienie, duże poczucie humoru i, niezależnie od wieku, sprawia wrażenie beztroskiego podlotka. Bywa niezmordowana w zabawach, w przygodach i w miłości. Ciężko byłoby jej pracować na bardziej odpowiedzialnych stanowiskach lub samodzielnie podejmować wiążące decyzje. Jest za to znakomita w zawodach mniej odpowiedzialnych, ale za to wdzięcznych. Potrafi osiągnąć znaczne sukcesy w biznesie, marketingu, organizacji i zarządzaniu oraz w sztuce.
Alicja
18 IV, 21 VI

jasne że prawda, zapomnieli dopisać że jestem
estetka i rozrzutna ;P

wrk 
MODerator

Wysłany: Pon 07 Maj, 2007 08:39   

Bartłomiej

Etymologia
Imię pochodzenia aramejskiego (od słów Bar-Tolmai, czyli syn Tolmy).

Charakterytyka
O takich mówi się nieraz: twardzi ludzie. Bartłomiej bowiem jest niezwykle wytrwały i konsekwentny w tym, co sobie postanowi albo co wynika z jego obowiązków. Do celu dochodzi za wszelką cenę. Ma duży refleks, szybko podejmuje decyzje i często gwałtownie reaguje na zmianę sytuacji. W uczuciach jest zachłanny i wymagający, mimo że sam do wylewnych nie należy. Na co dzień bywa nerwowy, nie stroni od konfliktów. Odpowiadają mu niemal wszystkie zawody wymagające aktywności, ruchu i częstego przemieszczania się.

teraz jak mama będzie mi mówiła, że jestem zbyt nerwowy to będę mógł powiedzieć, że to jej wina bo mogła mi dać inne imię :P

emtezet 
Absurd i Nonsens

Wysłany: Pon 07 Maj, 2007 11:33   

Mateusz

Etymologia
Imię pochodzenia hebrajskiego oznaczające dar Jahwe. Jedno z popularniejszych imion od początków ery chrześcijańskiej.

Charakterystyka
Typ osobowości niezwykle dynamicznej. Cechuje go duża ruchliwość, ciekawość ludzi i spraw oraz ogromne poczucie sprawiedliwości. Na co dzień prezentuje pewność siebie oraz jakąś wyjątkową tajemniczość. W sferze erotycznej bardzo aktywny, żyjący jednak zgodnie ze swoimi zasadami moralnymi i potrafiący wykazać znaczną nawet wstrzemięźliwość. Sprawdza się w każdym zawodzie, jeśli ma możliwość odgrywania tam ważnej roli.
Imieniny
21IX, 12 XI

mK44a 
P.K.U B.S.N.T

Wysłany: Pon 07 Maj, 2007 13:50   

ymologia
Popularne imię pochodzenia hebrajskiego, oznaczające kobietę z Magdali.
Charakterystyka
Odznacza się dużym temperamentem, bystrym umysłem i znaczną impulsywnością. Można powiedzieć, że reaguje bardzo nerwowo. Gdy jednak nieco ochłonie, można z nią spokojnie przedyskutować nawet najbardziej kłopotliwe sprawy. Nie znosi wszelkich rygorów, stałych obowiązków, regularności itp. Jest bardzo aktywna i żywo reaguje na to, co się wokół niej dzieje. Niezwykle uczuciowa i pragnąca miłości. Najlepiej czuje się w zawodach, w których można sobie pozwolić na nienormowany czas pracy i dowolny sposób jej wykonania.
Imieniny
29 V, 22 VII

no w sumie :P chyba sie zgadza, nie wiem skad oni to wiedzą :D

jest w życiu coś trwalszego niz dziwki i forsa
na przykład spróbuj usiąść z banknotem i spalić lolka
sobie wyobraĹş Ty i banknot ujarani
a wokół TY i banknot no i 4 ściany

Odpowiedz do tematu

Opcje 
Zezwolenia Opcje