kubon
ImiÄ: kuba
Wysłany: Sob 03 Mar, 2007 18:21 Re: Muzyka religią???
KROPLA*** napisał/a:
Nie wydaje wam sie czasami, ze muzyka przybira dla niektórych postac religii? Postaci świata muzycznego, traktuja nie tylko jako idoli..stawiaja ich nierzadko na piedestale obok Boga..a zdarza sie, że i ponad Nim... Co sądzicie o takim rozumowaniu muzyki? A może sami tak bardzo ją kochacie? Powiedzcie, jak wygląda to z waszej perspektywy..
<odpowiedzi przydadza mi sie do wyciągnięcia wniosków, które zawrę w pracy>
p/KROPLA
nie wiem . może. ja to słucham muzyki na religi ale nie wiem czy aż tak ją cenie <bezradny>
muzyka jest jedną z tych dziedzin zycia, z których chyba nigdy bym nie zrezygnował... cisza jest czasami piękna, ale pustka wywołana muzyką jest okropna...
_________________ You're a warrior fightin' for your soul...
jak ktoś mówi że kocha muzykę a tak naprawdę jej tylko słucha to gratuluje...
a muzyka nie po to czasem jest zeby jej sluchac??? :slucha: <lol>
zreszta nie wiesz co dana osoba ma na mysli mowiac ze "slucha" muzyki
ale ogolnie to sie zgodze z twoim zdaniem <tak>
_________________ "...zostawia Ĺlady jak sanek pĹoza,
Ma pamiÄÄ zawodna jak prognoza"
Ciekawy temat
nie zwrociłem na to wczesniej uwagi ale chyba jest sporo prawdy. Dla mnie wiele norm etycznych i podobnych ustala wlasnie muzyka tak jak religia. nie jestem jakis super katolikiem ale chodze do koscioła od czasu do czasu i stawiam muzyke nizej niz kosciol ale zastanawiac sie glebiej to muzka ma wieksza wladze nademna niz kosciol. A co do wytrzymywania bez muzyki to roznie jest... bo wydawało by sie ze mozna wytrzymac bez niej, ale bedac na obozie( głeboko w lesie ) w wakacje po miesiacu najbardzej teksni sie za muzyka własnie. Z tekstow hiphiopowych mysle ze mozna ulozyc tak samo sensowny dekalog jak z katolickiego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum