Patrzę sobie na to forum i nie widzę tematu związanego z reggae. a zauważyłem, że chyba tego też słuchacie, moi drodzy forumowi bracia i siostry.
A więc mamy Reggae. Mamy Dub. Mamy inne jamajskie klimaty. Piszcie czego słuchacie, jak postrzegacie tą muzykę, co sięwam podoba, co nie. W czym tkwi jej siła...
Na razie nie zabiorę głosu, żeby nie ukierunkowywać.
Bless
_________________ You're a warrior fightin' for your soul...
Ja to Indiosów lubie i Vavamuffin czasami mam faze to se slucham :D ale i tak najczesciej w moim winampie rap leci aha no i Jamal, ale szczerze mowiac to nawet nie wiem jaki to rodzaj muzyki reggae?
_________________ "ĹťyÄ to znaczy kochaÄ, kochaÄ bez koĹca
I Ĺwiat, i ludzi, i promyk sĹoĹca
ĹťyÄ to znaczy bĹÄ kaÄ siÄ wĹrĂłd fal zĹa i ciemnoĹci
Ale wciÄ Ĺź dÄ ĹźyÄ do doskonaĹoĹci"
Dobre reggae nie jest złe.
Ja lubie Izrael, habakuk, Wszystkie wschody słońca, Vavamuffin, dredsquad, ndk, barwinki, sporo tego.. no i Indios bravos oczywiście.;)
_________________ Po co ĹapaÄ krĂłliczka, skoro tak przyjemnie siÄ go goni?
pewnie ze słucham reggae :D czasem bardzo potrzebuje pozytywnych rytmów i wtedy odpalam cos z reggae uwielbiam ja za ukojenie jakie daje mojej głowie, zajebiste ridimy oraz przesadnie pozytywne teksty
słucham m.in. IB, NDK, Vavamuffin, Rasites, Manu Chao, Gutek, EastWest Rockers, Bob Marley, Damian Marley, Zigi Marley, Habakuk, Gentelman, Duberman
ONE LOVE chłopaku, ONE LOVE dziewczyno \/
PS: byl ktos na zeszłorocznym one love sound fest we wrocławiu ? zajebiscie bylo ! :D juz sie nie moge doczekac tegorocznego
_________________ W stronÄ ĹwiatĹa ciÄ gle idĹş, twa dusza jest spragniona, RastafarI da ci piÄ, ja mĂłwiÄ w stronÄ ĹwiatĹa ciÄ gle idĹş, jego miĹoĹÄ da ci wszystko, Babilon nie da ci nic
Dreadsquad, Indios Bravos, Natural Dread Killaz, Vavamuffin, EastWest Rockers, Bob Marley, Damian Marley, Zigi Marley, Gentelman, Habakuk, Duberman, Wszystkie Wschody Słońca, Bakshish, Maleo Reggae Rockers, Mustafarai, Bas Tajpan, Gentelman...
Tylo wypisałem z lotu )
Jest tego oczywiście dużo więcej....
" Reggae, reggae jest w sercu mym
Reggae, reggae jest dla mnie tym
Reggae czym dla żagla jest wiatr
poprzez szkwały i sztormy żeglujemy przez świat ... "
_________________ H do H dĹşwiÄki, za to Pani dziÄki...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum