Wysłany: Nie 04 Lut, 2007 19:41 The Jet Set pojedzie na Eurowizję!
W sobotę, 3 lutego, odbył się koncert "Piosenka dla Europy", czyli polskie eliminacje do konkursu Eurowizja 2007. O wyjazd do Helsinek walczyło dziesięciu wykonawców. W maju w stolicy Finlandii nasz kraj reprezentować będzie zespół The Jet Set.
O tym, kto wystąpi w Helsinkach zdecydowali swoimi głosami telewidzowie w 15-minutowym głosowaniu SMS-owym i w systemie audio-tele (przed rokiem zliczano sumę punktów uzyskanych w głosowaniu widzów i jury). Największej liczbie osób przypadła do gustu piosenka "Time To Party" grupy The Jet Set, którą tworzą pochodząca z Rosji wokalistka Sasha i Anglik David.
"Jesteśmy zszokowani, bo nie sądziliśmy, że wygramy" - powiedziała po ogłoszeniu werdyktu Sasha.
W koncercie "Piosenka dla Europy" wystąpili w kolejności następujący artyści, wyłonieni przez Komisję TVP spośród 79. zgłoszeń:
Ania Szarmach – "Open Your Mind"
Charizma – "Emily"
Button Hackers – "On My Mind"
Vino – "Come In My Heart"
Kuba & Maciek Mollęda – "No Second Chance"
The Jet Set – "Time To Party"
Natasza – "I like It Loud"
Hania Stach – "Re-group"
Mikael Erlandsson – "Love In The Air"
Bikini – "Don't Judge Me"
Koncert prowadzili Artur Orzech i Paulina Chylewska, która rozmawiała z artystami w tzw. green roomie. W studiu pojawiło się kilku gości, m.in. autor tekstów piosenek i juror "Idola" Jacek Cygan, Grzegorz Skawiński z zespołu Kombii czy projektant mody Maciej Zień. Wśród faworytów wymieniali oni głównie Hanię Stach i Nataszę.
Przed ogłoszeniem wyników na scenie pojawił się zespół Wilki, który wykonał piosenkę "Here I Am", z którą kilka lat temu starał się wywalczyć awans do konkursu Eurowizji (zajął drugie miejsce przegrywając z "Keine Grenzen" Ich Troje), kompozycje "Na zawsze i na wieczność", "Love Story" i "Ciut niebezpiecznie", pochodzące z wydanej kilka miesięcy temu płyty "Obrazki", a także utwory "Bohema" z poprzedniego krążka - "Watra" i "Urke" z albumu "4". Na bis zabrzmiał wielki przebój "Baśka".
W stolicy Finlandii, 10 maja, odbędzie się półfinał konkursu Eurowizja 2007, zaś dwa dni później rywalizacja finałowa. Z uwagi na fakt, iż zespół Ich Troje podczas ubiegłorocznego konkursu w Atenach nie awansował do finału, grupa The Jet Set będzie musiała najpierw wystąpić w półfinale.
Przypomnijmy, że The Jet Set ubiegał się o udział w konkursie Eurowizja 2006 w Atenach z piosenką "How Many People". W polskich eliminacjach zajął wysokie trzecie miejsce (za Ich Troje i Kasią Cerekwicką).
hmmm... moze i cos zdobeda kto wie z tego co widzialem to ladna maja wokelistke a pozatym jak patrzalem na wczesniejsze wydania eurowizji i widzialem tam czerwonego pajaka z tym swoim folkowym zespolem , to wstydzilem sie ze jestem polakiem. przeciez ten gosciu nic soba nie prezentuje a muzycznie to juz wogole, dziwie sie ze ludzie gowybierali, ale chociaz na eurowizji pokazali mu gdzie jest jego poziom
ale mam nadzieje ze cos zdobeda trzymam za nich kciuki.
_________________ NO niby kazdy zczyms przesadza alko czy narko
ja mam styl wolny bog mi dal to
nawet ie wiem co to za zespół, zadnego z tych zespołów nie znam i pewnie nie poznam eurowizji tez nie bede ogladac
_________________ GdzieĹ daleko od bĹyskĂłw fleszy Bit w uszach duszÄ leczy
jest w Ĺźyciu coĹ trwalszego niz dziwki i forsa
na przykĹad sprĂłbuj usiÄ ĹÄ z banknotem i spaliÄ lolka
sobie wyobraĹş Ty i banknot ujarani
a wokóŠTY i banknot no i 4 Ĺciany
Na tej eurowizji to sa zawsze jaja... ale ostatni zwyciezcy tzn te ziomki co tak sie dziwacznie ubieraly mialy fajny kawalek ale w wersji spiewanej przez chor meski. Jak znajde to wrzuce
jak leżałem w szpitalu to miałem wątpliwą przyjemność obejrzenia nominacji do tej eurowizji
i uważam że to jest śmieszne-polskie nominacje i żadnego polskiego kawałka(znaczy się po polsku) żenada
_________________ sĹuchajcie syna tego-on nauczy was wszystkiego!!
na paskach mamy nasze ksywki, niektĂłrzy za te ksywki stanÄ z kaĹźdym do bitwy
jest wiele ambitnych zespołów w polsce, robiących różnego rodzaju muzykę...ale oczywiscie na eurowizje pojadą marni przedstawiciele naszego kraju...najlepsze jest to, ze ta panienka jest chyba z rosji czy ukrainy, no a po kolesiu to widać od razu, ze "polak".. :/
czeka nas kolejna porażka
_________________ CzĹowiek uczy siÄ na bĹÄdach
Ale czemu ciÄ gle musi je popeĹniaÄ
Gdy ten sam rezultat, ta sama pointa?
Wspomnienia przejzyste, przyszĹoĹÄ mÄtna
Zycie rozchalpaĹo siÄ jak woda
Gdzie to dobro ze szczerego zĹota?
A ponoÄ wiara czyni cuda
Czy siÄ uda? Do jutra droga dĹuga...
_________________ "Respekt do samego siebie i innych, bym przenigdy nie zostaĹ sam..."
MĹodyBosky
ImiÄ: Daro
Wysłany: Pią 18 Maj, 2007 15:01
pojechali i nic nie pokazali
_________________ "...ale spĂłjrz wielu z nich sprzedaĹo swoje skrzydĹa
tanio jak Lucyfer, jak upadĹy AnioĹ, jak upadĹy AnioĹ,
jak Lucyfer, jak upadĹy AnioĹ
bo to Ĺźycie, Ĺzy na ich twarzach nie kĹamiÄ
jak Lucyfer, jak upadĹy AnioĹ"
Ostatnio zmieniony przez MĹodyBosky Pią 18 Maj, 2007 15:02, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum